Suroviny

Postup

  1. Umytú tekvicu rozrežeme, ošúpeme, vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky
  2.  Ošúpeme  mrkvu, ktorú nakrájame na kolieska
  3.  Očistíme si cesnak, cibuľu a nakrájame na malé kúsky
  4.  Na olivovom oleji speníme cibuľu a cesnak, pridáme nastrúhaný zázvor, mrkvu, tekvicu a podusíme
  5.  Zalejeme vodou a varíme do zmäknutia
  6.  Zmäknutú tekvicu s mrkvou rozmixujeme ponorným mixérom, tak aby vznikla krémová konzistencia
  7.  Polievku dochutíme muškátovým orieškom, himalájskou soľou a čiernym korením
  8.  Na záver prilejeme trochu kokosového mlieka a ešte minútku povaríme
  9.  Servírujeme na tanier a posypeme tekvicovými semiačkami

KONTAKT