Tekvicové muffiny
Suroviny:
- 50g masla
- 120g špaldovej múky
- 40g pohankovej múky
- kypriaci prášok
- 125ml ryžového mlieka
- 80g trstinového/kokosového cukru
- šťava z polky citrónu
- 1/2 malej hokaido tekvice
- himalájska soľ
- 2pl mandľovej múky (mletých mandlí)
- extrakt z vanilky
Postup:
- Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polku, vydlabeme vnútro a dáme ju upiecť vcelku (šupkou nahor) cca. 15 - 20 min
- Upečenú tekvicu rozkrájame na kocky, vložíme do misky
- Pridáme špaldovú a pohánkovú múku, kypriaci prášok, štipku soli, trstinový/ kokosový cukor a mandľovú múku
- Ďalej prilejeme ryžové/ sójové mlieko, citrónovú šťavu, rpzpustené maslo a extrakt z vanilky
- Všetko premiešame a zmes plníme do košíčkov na muffiny